Zoete aardappel linzen salade

29 maart 2023 | 0 Reacties

Zoete aardappel linzensalade in a jar

Beste Yalla falafel lovers,

Sinds enkele weken zijn we bij Yalla Fallafel aan de Visstraat 25 te Den Bosch, gestart met weekspecials. We vinden het leuk om de gevarieerde smaken uit de keuken van het Midden Oosten met jullie te delen. Zoals bijvoorbeeld de zeer populaire Yalla vegan shaorma van twee weken geleden hebben gedeeld. We bieden onze fans naast de lekker verse falafels wekelijks gevarieerde en gezonde recepten uit het Midden Oosten die we met een eigen twist voorbereiden.

Weekspecial Yalla Fallafel
Deze week (29 maart tot en met 5 april 2023) hebben we een lekkere salade voor jullie uitgekozen. Deze salade is door Yvettte van Boven van het programma de streken van Van Boven samengesteld tijdens een bezoek aan Yalla Yalla Foodbar aan de Postelstraat 4 te Den Bosch . Yvette is een fan van de Arabische keuken en heeft in haar diverse boeken ook lekkere recepten met ingrediënten die een Arabische oorsprong hebben. Straks meer over de weekspecial van de Streken van Van Boven.

Yalla Fallafel als fast casual concept
Zoals de echte fans wellicht al weten is Yalla Fallafel als fast casual concept ontsproten uit Yalla Yalla Foodbar. Het verschil is dat we bij Yalla Fallafel met name op de snelle en gezonde hap hebben gericht. De gevarieerde mezze, Arabische tapas en salades uit de Arabische keuken.

Fast casual concept is een ander concept dan de traditionele fastfood concepten en onderscheidt zich in vers, kwaliteit, snelheid en betaalbare prijs. Als je meer hierover wil weten is er een interessant artikel in de horecava magazine waarin uitgelegd wordt dat de Nederlandse horecabezoeker steeds vaker kiest voor een gezonde snelle maaltijd.

Bij Yalla Fallafel ligt de nadruk op vers, gezond en duurzaam. Bijvoorbeeld de falafel die we maken is dagelijks vers bereid. De falafels zijn gemaakt van kikkererwten. Dat zijn peulvruchten en peulvruchten zijn uitstekende vleesvervangers en goed voor de gezondheid en de natuur. Meer plantaardig voedsel eten heeft positief effect op het milieu. Daarom hebben we voor deze week ook een lekker recept gekozen met peulvruchten namelijk linzen.

Zoete aardappel Linzen salade

Ok, dat was even een uitstapje naar Yalla Fallafel concept en nu terug naar Yvette van Boven en haar lekkere recept als Yalla Fallafel weekspecial van deze week

Het was heel leuk Yvette, haar hondje Hughi en de film crew te ontmoeten. Yvette kwam met een geweldig recept waarbij het Televisie thema draaide rondom de aardappel eters en dit heeft ze met haar komst bij Yalla gecombineerd in een lekker gerecht met zoete aardappels linzen salade. De bijbehorende groene saus van verse koriander, verse gember en limoen is voortreffelijk en een ware smaakexplosie.

Zoete aardappel linzensalade van Yvette
Zoete aardappel linzensalade in a jar

Yvette heeft met dit gerecht gezorgd voor verschillende culturen op een bord. Hoe mooi is dat!
We willen het daarom graag met jullie delen door het vers voor onze fans als weekspecial te maken of als jullie willen delen we hier een link naar het recept zodat jullie het zelf kunnen maken.

We doen deze weekspecial salade van zoete aardappel linzen salade met zoetzure ui met groene dressing  in een glazen pot. Deze hebben we de afgelopen weken verzameld en de salade blijft op die manier ook nog lekker fris, makkelijk te transporteren en is ook nog eens duurzaam. Is te bestellen via deze link of af te halen op de locatie Yalla Fallafel Visstraat 25 te Den Bosch. Wees welkom.

Besahutukum.

Yalla Fallafel team. 

Volg ons ook op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *