Plant based Zoete aardappel falafel wrap

17 april 2023 | 0 Reacties

plant based zoete aardappel falafel wrap

Beste Yalla Falafel lovers,

Ben je op zoek naar een heerlijk plant based vegan gerecht dat makkelijk te maken is en boordevol smaak is? Zoek niet verder want in deze weekspecial hebben we een wrap samengesteld met een sensationele smaak combinatie van zoete aardappel, falafel en pico de gallo salsa! Dit gerecht is niet alleen gezond en voedzaam. Het is ook nog eens om je vingers bij af te likken.

Laten we beginnen met de zoete aardappel. Dit veelzijdige wortelgewas zit vol voedingsstoffen zoals vitamine A  en het bevat ook nog eens veel vezels. Goed voor de darmpjes. Het verteert langzaam en je hebt langer een vol gevoel.

De falafel kan natuurlijk niet ontbreken in deze lekkere wrap. De falafel is populairste vegetarische gerecht ter wereld. Falafel is gemaakt van kikkererwten en kruiden en het is een geweldige bron van eiwitten en vezels.

Bij Yalla Fallafel hebben we twee soorten falafel. De gele soort is gemaakt van kikkererwten en kruiden en de groene soort van kikkererwten, tuinbonen, koriander en platte peterselie. Later zal ik hier een aparte blog aan wijden. 

De wrap geven we een Mexicaanse twist door er pico de gallo salsa door te doen. Dit is een traditionele Mexicaanse salsa die bestaat uit tomaat, uien, jalapeño pepers, koriander en limoensap. Het voegt een frisse, pittige smaak toe aan het gerecht en maakt de wrap tot een smaakexplosie van zoet van de aardappel, hartig van de falafel en pittig van de salsa. De lekkerste saus erbij is de vegan tahini saus. Geeft een extra smaak beleving.

Dit gerecht is behalve lekker en gezond ook nog eens planet friendly. Dat wil zeggen hoe minder vlees we eten hoe minder we het milieu belasten. Deze wrap is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar plant based opties in hun dieet.

Dus waar wacht je nog op? Probeer dit gerecht en ontdek hoe lekker en voedzaam plant based eten kan zijn!

Namens Yalla Fallafel team
Van de lekkerste en vers bereide hummus en falafel in Den Bosch. 

Volg ons ook op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *