Een verrukkelijke venkelsalade met dragon, feta en granaatappelpitjes.

17 juli 2023 | 0 Reacties

venkel dragon feta granaatappel salade

Afgelopen weekend was ik bij een vriendin voor een gezellige barbecue. Het was een soort Amerikaans feest waarbij iedereen verschillende gerechten meebracht. Te midden van alle heerlijke gerechten ontdekte ik een heerlijke salade van venkel, dragon, feta en granaatappelpitjes. Mijn vriendin vertelde dat zij dit gerecht uit het kookboek Ottolenghi Het kookboek, geschreven door Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi, had gemaakt. De smaken waren herkenbaar verfrissend en Midden Oosters.

ZOMERSE YALLA FALLAFEL OTTOLENGHI-TAMIMI-INSPIRATIE.


Wat was die salade lekker!!. De knapperige, dun gesneden venkelpartjes worden perfect aangevuld door de subtiele anijsachtige smaak van de dragon. De feta voegde een zoute smaak toe en de granaatappelpitjes gaven een zoet zure knapperige twist aan het geheel. Ik kan het niet anders omschrijven dan een hemels zomers gerecht.

Bij Yalla Fallafel zijn we dol op het delen van heerlijke smaken uit de Midden Oosten keuken.
We bereiden diverse salades waarbij je je eigen Midden Oosten Poke bowl kunt samenstellen.  Totaal geïnspireerd door deze heerlijke Ottolenghi en Tamimi salade zullen we deze in de week van 18 juli speciaal voor de Ottolenghi en Midden Oosten salade lovers volgens Ottolenghi en Tamimi recept bereiden.

Het is een lichte, kleurrijke en gezonde salade.

DragonOverigens is de dragon een kruid die niet zo vaak wordt gebruikt in alledaagse gerechten. Wel bijvoorbeeld in de meest bekende fattoush salade maar niet zo vaak in andere salades. Dragon voegt een aparte smaak aan de salade. Nu heeft toevallig diezelfde vriendin een dragon plant in de tuin dus daar kunnen we deze week dit heerlijke kruid vers gaan plukken.  Fallafel’s Poke Bowl: Een Nieuwe Manier om te Genieten Bij Yalla Fallafel zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten te verrassen met nieuwe smaakcombinaties. Daarom hebben we besloten om de verrukkelijke Venkelsalade van Ottolenghi op te nemen in onze poke bowl. De combinatie van Ottolenghi’s salade met onze authentieke falafels en andere verse ingrediënten creëert een buitengewone smaakervaring die je niet wilt missen. Of je nu al fan bent van Ottolenghi of nieuwsgierig bent naar zijn gerechten, onze poke bowl biedt een perfecte introductie tot zijn meesterwerk.

En het heeft tal van voordelen voor je gezondheid. Venkel zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen en je lichaam helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Granaatappelpitjes zijn een bron van vezels en bevatten krachtige antioxidanten die goed zijn voor je hart en de algemene gezondheid bevorderen. De toevoeging van verse kruiden, zoals dragon, biedt ook hun eigen voordelen, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen

Als je op zoek bent naar een smaakvolle en gezonde lekkernij, probeer dan zeker onze poke bowl met Ottolenghi’s salade. Je zult een verrukkelijke reis beleven door de rijke smaken van het Midden-Oosten.

Volg ons ook op

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *